Tietoa minusta

 


 

Mari-Sohvi

Olen 27-vuotias kuvataiteilija ja tuore arkkitehtuurin opiskelija. Kotoisin olen Iisalmesta, Ylä-Savosta, mutta olen asunut jo seitsemisen vuotta Tampereella ja löytänyt kodin Pispalanharjun maisemista.

Valmistuin kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta keväällä 2012. Lopputyöni, kuten suuren osan muustakin taiteellisesta tuotannostani, olen tehnyt öljyvärimaalauksen parissa. Maalauksessa minua viehättää sen hitaus, tietynlainen sulkeutuneisuus ja se, miten maalaustaide vaatii kärsivällisyyttä niin tekijältään, kuin kokijaltaankin. Maalaukset voivat vaikuttaa elottomilta ja umpimielisiltä, silti niihin kätkeytyy lukematon määrä liikettä, pohdintaa ja ratkaisuja. Kaikesta tästä vaikeudesta huolimatta maalaus elää ja vetää puoleensa.

En ole kuitenkaan koskaan osannut keskittyä täysillä yhteen asiaan. Olen kirjoittanut, ohjannut näytelmiä, säveltänyt haikeita lauluja pöytälaatikkoon (ja yksi kuorosävellys on esitettykin). Räpsin kuvia kauniista ja turhanpäiväisestä, raivostun ja poden maailmantuskaa sanomalehden äärellä kahvikuppi kädessäni.

Olemassaolon ihmeellisyys hämmentää kauneudessaan ja kauheudessaan. Tekeminen, oli se sitten kuvaksi muuntamista, sanoiksi vääntämistä tai melodiaan taivuttamista, on keino jäsentää, ymmärtää ja saada ote, lauluntekijän sanoin edes pieni ja hento sellainen.

Ja tietysti tahtoisin jättää jäljen, saada aikaan jotakin hyvää. Sitä voi pitää turhamaisuutena. Tai toisaalta velvollisuutena.

Ota yhteyttä: marisohvi.miettinen(at)gmail.com

kuvataiteilija