Ajankohtaista

 

Mari-Sohvi Miettinen ja Irene Stachon: Dress rehearsal

25.10.-13.11.2014 Galleria 3h+k

 

Galleria 3h+k

Itsenäisyydenkatu 47, 28100 Pori

Avoinna ke-pe klo 12-18, la-su klo 11-16

Vapaa pääsy. www.nyte.fi

 

Dress rehearsal, pukuharjoitus: kaikki on valmista. Lopullista ei mikään.

 Dress rehearsal on kahden nuoren kuvataiteilijan yhteisnäyttely. Irene Stachon (s. 1988 Tampereella) työskentelee valokuvan parissa. Mari-Sohvi Miettinen (s. 1987 Iisalmessa) on puolestaan keskittynyt öljyvärimaalaukseen.

Maalaus ja valokuvaus ovat kaksi varsin erilaista kuvanteon välinettä. Tästä huolimatta Miettisen ja Stachonin työskentelytavat, lähtökohdat ja visuaaliset kiinnostuksenkohteet limittyvät tavalla, joka luo luontevan lähtökohdan yhteisnäyttelylle.

Irene Stachonin valokuvissa ihmishahmot verhoutuvat ja katoavat vaatekerroksiin. Vaatteet rakentavat ja esittävät identiteettiä, mutta voivatko ne myös häiritä tai häivyttää sen kokonaan? Laskostetut kangaskerrokset vievät ajatukset taidehistoriaan, maalaustaiteen klassikoihin.

Mari-Sohvi Miettinen maalaa esinetutkielmia, jotka muodostuvat henkilökohtaisiksi ikoneiksi ja toimivat avaimina unohdettuun. Kuvat kiteyttävät muistoja, omia tai lainattuja, kenties kuviteltuja. Lähtökohtansa maalaukset ovat saaneet vastaan tulleista esineistä, jotka ovat löytyneet kirpputoreilta tai vanhempien ullakolta.

Stachon ja Miettinen ovat molemmat valmistuneet kuvataiteilijoiksi Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta. Tällä hetkellä Stachon opiskelee kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja Miettinen arkkitehtuuria Tampereen teknillisessä yliopistossa.

 

kuvataiteilija